Redovita Godišnja skupština HDB-a (09.12.2016.)

 

Predsjednica HDB-a, prof.dr.sc. Anita Slavica

Redovita Godišnja Skupština (GS) Hrvatskog društva za biotehnologiju (HDB-a) je održana u petak, 09. prosinca 2016. godine u predavaonici 2 Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pierottijeva 6, Zagreb. Skupština je započela predavanjem gospodina Ivana Vrbića, dipl. ing., direktora proizvodnih i logističkih operacija, Zagrebačka pivovara d.o.o., A MOLSON COORS COMPANY, pod naslovom ”Novi trendovi i izazovi pivarske industrije”.

Nakon vrlo inetersantnog predavanja gospodina Vrbića usvojen je dnevni red redovite GS HDB-a i nastavljen njezin radni dio. Predsjednica HDB-a izvijestila je o radu i financijskom poslovanju HDB-a za 2016. godinu. Predložen je i usvojen iznos članarine za 2017. godinu od 40,00 kn, dok umirovljenici ne plaćaju članarinu.

Ivan Vrbić, dipl. ing., direktor proizvodnih i logističkih operacija, Zagrebačka pivovara d.o.o., A Molson Coors Company, potpredsjednik HDB-a

Predložen je program rada HDB-a za 2017. godinu: suorganizacija i sudjelovanje na Eurobiotech2017 kongresu, Dubrovnik, 25.-27.05.2017. (http://eurobiotech2017.eu); organiziranje predavanja znanstvenika i kolega iz industrije tijekom 2017. godine; suorganizacija i sudjelovanje na BEC 2018; sudjelovanje u organizaciji GREEN3 (2018); promicanje biotehnologije u R Hrvatskoj i EU te se zalaganje za profesionalna prava članova HDB-a i biotehnologa općenito. Dana je i projekcija financijskog poslovanja HDB-a za 2017. godinu. Pod točkom razno nije bilo nikakvih dodataka i sve točke dnevnog reda jednosgalsno su usvojene.

Izv. prof. dr. sc. Igor Slivac, član HDB-a

Predsjednica HDB-a se zahvalila svima koji podržavaju Hrvatsko društvo za biotehnologiju. Izrazila je nadu da je članovima društva 2016. godina bila uspješna, zaželjela sve najbolje za nadolazeće blagdane i puno uspjeha u 2017. godini. Nakon toga je prisutne pozvala na druženje uz skromni domjenak.[:en]

Predsjednica HDB-a, prof.dr.sc. Anita Slavica

Redovita Godišnja skupština HDB-a održana je u petak, 09. prosinca 2016. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 15.45 h. U uvodnom dijelu Godišnje skupštine gospodin Ivan Vrbić, dipl. ing., direktor proizvodnih i logističkih operacija, Zagrebačka pivovara d.o.o., A Molson Coors Company, potpredsjednik HDB-a, održao je predavanje pod naslovom ”Novi trendovi i izazovi pivarske industrije”.

Gospodin Vrbić je održao vrlo interesantno predavanje uz diskusiju u kojoj su sudjelovali studenti i članovi društva. Predavanje gospodina Vrbića završilo je u 17.05 h nakon čega

Ivan Vrbić, dipl. ing., direktor proizvodnih i logističkih operacija, Zagrebačka pivovara d.o.o., A Molson Coors Company, potpredsjednik HDB-a

je jednoglasno usvojen dnevni red redovite Godišnje skupštine i nastavljen njezin radni dio.

Predsjednica društva je najprije podnijela izvješće o radu i financijskom poslovanju HDB-a za 2016. godinu te je određena visina članarine za 2017. godinu u iznosu od 40,00 kn (umirovljenici ne plaćaju članarinu). Nakon toga, predstavljen je program rada i proračun HDB-a za 2017. godinu.

Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene, zaključena je redovita Godišnja skupština društva uz najljepše želje za 2017. godinu i druženje članova HDB-a je nastavljeno na skromnom domjenku.

Izv. prof. dr. sc. Igor Slivac, član HDB-a