Pravila privatnosti

Zašto bi trebali pročitati naša pravila privatnosti?

Ova pravila objašnjavaju kako Hrvatsko društvo za biotehnologiju, prikuplja te koristi i štiti vaše informacije.

Koje informacije prikupljamo korisnicima?

Prikupljamo osnovne informacije o vama kako bi Vam mogli pružiti što bolju uslugu korištenja naših web stranica. U ovu svrhu preko forme za kontaktiranje prikupljamo:

  • email adresu
  • Ime i prezime
  • ostale detalje za kontaktiranje

Kako ćemo koristiti vaše informacije?

Moramo imati uvid u vaše osobne informacije kako bi vam mogli pružiti ažuriranja u pogledu rada Društva, informacije o kongresima, razne obavijesti. Vaše informacije nećemo koristiti u svrhe izvan gore navedenih razloga.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Obavezni smo pod Zakonom da čuvamo vaše osnovne osobne podatke (ime, adresu, detalje kontakta), na dok ne zatražite njihovo brisanje ili na minimum od 2 godine. Podaci koje imamo i koristimo u marketinške svrhe i svrhe newslettera ćemo zadržati dok nas ne zatražite brisanje istih.

S kime djelimo vaše podatke?

Sve osobne podatke koje procesiramo od strane našeg osoblja, ne djelimo s nikakvim trećim stranama, isključivo se koriste unutar Društva, osim ako Zakon drukčije propisuje.

Pri Društvu postoji režim zaštite podataka koji nadgleda efektivno i sigurno procesiranje osobnih podataka. Više podataka se možete dobiti kontaktom na našu email adresu.

Gdje čuvamo vaše podatke?

Vaše podatke čuvamo na našem poslužitelju u Europskoj Uniji. Iz tehničkih razloga, naši pružatelji usluga mogu prebaciti vaše podatke u države koje su izvan europskog ekonomskog područja. Kada je ovo slučaj, koristimo propisane zaštitne mjere, prvotno standardne ugovorne odredbe Europske komisije i Privacy Shield.

Koja prava imate?

Pravo na pristup:  Možete zatražiti kopiju informacija koje imamo o vama.
Pravo na ispravak: Želimo biti sigurni da su vaši osobni podatci ispravni i ažurirani. Možete zatražiti da ispravimo ili uklonimo podatke koji nisu točni.
Pravo na brisanje: Možete zatražiti da izbrišemo vaše podatke. Nije nam dozvoljeno brisanje podataka o vama koje Zakon traži da zadržimo.
Pravo na mobilnost podataka: Možete nas zatražiti da prebacimo vaše informacije iz jednog IT odjela u drugi, u drugu kompaniju, društvo ili vašu osobnu. Ovo se ne odnosi na informacije o vama, koje zakon traži da zadržimo.
Pravo na povlačenje suglasnosti: Možete povući svoju suglasnost u bilo kojem trenutku vezano za dijeljenje svojih podataka ili primanja promotivnih obavijesti i letaka. Možete to napraviti slanjem email-a na našu email adresu.
Pravo na prigovor: Možete uložiti prigovor nama ili lokalnom tijelu za zaštitu podataka u bilo kojem trenutku.

Kako mogu ostvariti svoja prava?

Ako želite ostvariti pravo na bilo koje pravilo gore, molimo kontaktirajte nas preko email adrese, forme ili na adresu koja je navedena na dnu ovih pravila. Ako želite zabilježiti prigovor sa lokalnim tijelom za zaštitu podataka, molimo da kontaktirate to tijelo direktno.

Promjene vezane za Pravila privatnosti

Konstantno radimo na poboljšanju naših Pravila privatnosti, te će sva buduća ažuriranja biti objavljena na ovoj stranici. Pravila privatnosti su zadnji puta ažurirana 15. Lipnja, 2018. 

Kako nas možete kontaktirati

Ako imate bilo kakva pitanja o ovim pravilima privatnosti, kako koristimo vaše informacije ili imate upit o vašim pravima na podatke, molimo da nas kontaktirate. Kontaktirati nas možete na dolje navedene adrese:

Prof. dr. Sc. Anita Slavica, predsjednica društva
Hrvatsko društvo za biotehnologiju
Pierrotijeva 6
10 000 Zagreb, Hrvatska
E-mail: aslavica@pbf.hr